Nu får vi ordning
på Sverige.

Staden Helsingborg

Helsingborg ska vara en levande, företagsam och drömmande stad där du kan nå nästan hur långt som helst. Morgondagens möjligheter och utmaningar står i fokus. Vi tror på en fast HH-förbindelse, en levande stadskärna och att implementera framtidens tekniker med H22.

Tryggheten

Ingen ska behöva kolla sig över axeln på vägen hem. Ingen ska behöva vakna av en skottsalva. Ingen ska behöva begränsa sin frihet för att skydda sig. En kombination av preventiva åtgärder, som att knäcka utanförskapet, och kraftigare åtgärder, som högre straff och slopad straffrabatt, är vägen mot en tryggare stad.

Miljön

Symbolpolitiken måste upphöra. Innovation är nyckeln till klimatomställningen, inte förbud. Vi tror att utsläppen, och inte privatpersonerna, ska straffas. Därför vill vi skapa en elektrisk revolution med kärnkraft, laddningsnätverk och ett pålitligt elnät. Sverige ska lägga större internationellt fokus med perspektivet minskad CO2 per krona.

Integrationen

Sverige ska fortsätta att vara ett öppet land för den som är i behov av skydd, vill jobba, leva med sin kärlek eller skapa sig ett bättre liv. Men den som kommer hit ska också förväntas anstränga sig och göra rätt för sig. Det måste vara lika skyldigheter för alla. Vi behöver ett samhälle där man förväntas gå på SFI eller utbilda sig för att få bidrag – precis som med CSN. Samtidigt ska Sverige upphöra kompetensutvisningarna och införa ett bidragstak.

Välfärden

Sveriges välfärd är idag uppbyggd på en sektor där offentliga och icke-offentliga aktörer arbetar gemensamt för att tillgodose en högkvalitativ vård för Sveriges medborgare. Vi har numer möjlighet att välja vilken aktör vi vill få vård av. Svenskar kan själva besluta hur deras rehabilitering, sjukvård eller äldreomsorg ska tillgodoses. Regeringen hotar nu den valfriheten.

Ekonomin

Ett starkare Sverige börjar med en stark ekonomi och stabila offentliga finanser. Skattepengar ska användas effektivt och på ett korrekt sätt. Att ta ansvar för ekonomin är grunden i Moderaternas politik. Det är en förutsättning för fler svenska jobb och företag, för en trygg gemensam välfärd och för att Sverige ska stå starkt i en orolig omvärld. Det är också genom vår ansvarsfulla ekonomiska politik som vi kan hålla det vi lovar.

Jobben

Ska Sverige vara ett öppet och modernt land där alla kan lyckas måste politiken bidra till att göra människor fria och självständiga. Ett eget jobb är det viktigaste verktyget för att kunna stå på egna ben.

Jämställdheten

Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Men fokus i jämställdhetsdebatten hamnar ofta fel. Kvotering av miljonärer i börsbolagsstyrelser är en liten fråga jämfört med att kvinnor har lägre sysselsättningsgrad än män eller hedersproblematiken i många utsatta områden.